Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Kései Pincze boraiban szeretet és elhivatottság lakozik

Ismeritek a tokaji Kései Pinczét? Engedjétek meg, hogy bemutassam őket Nektek.

Kis családi pincészet

Egy kis családi pincészetről van szó, ahol látogatásunk alkalmával Szabó István tulajdonos és felesége fogadott minket egy hangulatos és kedves környezetben.  Aznap a borászat egy kitelepülésen is részt vett, ahol Szabó István veje, Barta Tamás kóstoltatta boraikat az érdeklődőknek. Talán mondanom se kell, hogy a családtagok közül, Tamás is nagy szerepet játszik a pincészet életének igazgatásában.

Sztorimesélés a borokról

István nagyon sokat mesélt magukról, a Tokaji borvidékről és készségesen válaszolt bármilyen borral kapcsolatos kérdésünkre. Kiderült az is, hogy boraikat mindig egy számukra kedves emberről vagy egy sztorival kapcsolatban nevezik el. Így születtek meg az olyan fantázia neveik, mint A halhatatlan magyar, az Élni jó vagy a (3F+5H)¹⁸. Jó volt ezek közül néhányba bepillantást kapni, mert ezáltal sokkal közelebb kerültünk mind ahhoz, amit a pincészetük képvisel.  

Kemencében sült finomságok

A borok mellé, - melyet saját maguk palackoztak- kemencében sült ételeket varázsoltak elénk. Tányérunkra gondosan és nagy figyelemmel elkészített tarja, csirkecomb, burgonya és savanyúság volt szervírozva, továbbá finom házi pogácsát is kínáltak számunka.

 

Látogatásom alkalmával egyértelmű volt számomra: A borkóstoltatás, a vendéglátás nagyon fontos a család számára, és mindannyian arra törekszenek, hogy átadhassák a borok és a gasztronómiai iránti szeretetüket és elhivatottságukat az odaérkezőknek.

Ha Ti is szeretnétek megkóstolni a pincészet száraz, félszáraz, félédes és késői szüretelésű borait, valamint megízlelni a kemencében sült finomságaikat, akkor nézzétek meg a Kései Pinczéhez tartozó élménycsomagjainkat a blogbejegyzés alján!

Tetszett a cikkünk? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal kezdőlapján, hogy értesülj a legújabb újdonságainkról, élménycsomagjainkról! Megtalálsz minket Facebookon és Instagramon is, ahol összegyűjtöttünk Nektek sok-sok képet és információt a borászatokról. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kései Pincze Tokaji Borvidék