Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Borozz egy meseszép helyen, a bazaltorgonák tövében!

Papp Ágnes

A Somlói borvidék tökéletes célpont természetjáróknak, kirándulóknak és borkedvelőknek egyaránt. Ha pedig a felsoroltak mindegyikének szerelmese vagyunk, akkor ezzel a borvidékkel megütöttük a főnyereményt. 

A mi utunk a somlóvásárhelyi Barcza Pincészethez vezetett. Szemben a pincészettel is van lehetőség megállni autóval, azonban mi kicsit lentebb parkoltunk. Ahogy sétáltunk felfele a Somló-hegyen azt érzékeltük, hogy csend van és végtelen nyugalom jár át mindent . Ez az a borvidék, ahova ha megérkezel, akkor el tudsz engedni mindent és kicsit lelassulsz. Az egész vidéknek olyan mesébe illő, kedves hangulata volt. 

   

A Barcza Pincészetnél nagyon közvetlen, családias fogadtatásban volt részünk. Ilyen érzés az, mikor szívesen látnak egy vendéget. Miközben Barcza Bálinttal beszélgettünk, az elénk táruló fenséges panorámában gyönyörködtünk. Mögöttünk pedig minden csupa színes, virágos volt és vulkanikus bazaltoszlopok magasodtak az ég felé. Bálint egy furmintot mutatott meg nekünk, ami magában hordozta a Somlói borvidék minden jellegzetességét

  

A pincészettől nagyjából 5 perc sétára található az úgynevezett Kőkonyha, ahova mindenképpen érdemes felmenni, ugyanis meseszép onnan is a kilátás. Ha kíváncsiak vagyunk egyéb látnivalóra is, akkor nem messze megtekinthetjük a Taposó-kutat, a Szent Margit-kápolnát, továbbá a Szent István- kiltátót. 

Sajnáltuk, hogy nem tudtunk hosszabb időre maradni a borvidéken, azonban nagyon különleges élmény volt egy ilyen helyen bort kóstolni és beszélgetni azokról.

Ha Te is szeretnéd megtapasztalni a Nagy-Somlói borvidék és a Barca Pincészet nyújtotta élményeket, akkor nézd meg az élménycsomagjainkat a blogbejegyzés alján! 

Tetszett a cikkünk? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal kezdőlapján, hogy értesülj a legújabb újdonságainkról, élménycsomagjainkról! Megtalálsz minket Facebookon és Instagramon is, ahol összegyűjtöttünk Nektek sok-sok képet és információt a borászatokról. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Barcza Pincészet Somlói borvidék